7e HRM inspiration day

[knowledge & community]
Voor HR en andere professionals betrokken bij people matters

Nieuws (België & Internationaal)

nieuws per rubriek


VideoVideo

Suggestie voor interessante video? Informeer ons via video@HRMinfo.net
gesponsord bericht

Het Thribebuilder-team


5 redenen waarom elke HR-professional een Thribebuilder zou moeten zijn

Iedereen spreekt over de war for talent, maar Thribebuilders weten wel beter. In dit artikel krijg je 5 redenen waarom elke HR-professional een Thribebuilder zou moeten zijn.

Hand omhoog als je momenteel een openstaande vacature hebt. Twee handen omhoog als deze vacature al langer dan 3 maanden openstaat.

Net als in een Westernfilm sta je met je twee handen omhoog en je rug tegen de muur omdat je niet goed weet hoe je de juiste instroom kan verzekeren voor jouw KMO.

Je deelt de vacature regelmatig op LinkedIn, Facebook en zelfs op Instagram. Je hebt zelfs een referralprogramma. Maar niemand maakt er gebruik van.

Af en toe solliciteert er iemand, maar als je eerlijk bent, dan zijn het ook niet de beste kandidaten. Laat staan dat ze 100% bewust voor jouw KMO kiezen.

Je haalt excuses zoals de “war for talent” aan, maar diep van binnen weet je dat mensen niet bij jouw bedrijf willen solliciteren omwille van (x).

Deze (x) kan van alles zijn en hangt af van bedrijf tot bedrijf. Maar feit is dat je het enerzijds moeilijk vindt om de juiste instroom te genereren en anderzijds om hen te behouden.

Diegenen die het ellenlange sollicitatieproces wel doorstaan blijven maximaal 6 maanden en dan begint de hele zoektocht opnieuw. Doodmoe word je ervan.

Je beseft dat er iets moet gebeuren. Je weet alleen nog niet wat. Tot nu. 


Silver partners

FacebookFacebook

Premium partners