HR Tech

Persberichten

NIEUWS DOOR BEDRIJFNIEUWS DOOR BEDRIJF


Persberichten

Partena: 3 talenten versterken Human Resources en Legal Consulting

17.03.2014 -

De cluster Ondernemingen en Ondernemers van Partena heeft zijn HR-afdeling versterkt en Claire Potvliege aangesteld als HR Director. In de afdeling Rekrutering werd Katrien Sterckx aangesteld als Talent Manager. De Business Unit Legal Consulting van zijn kant kan voortaan rekenen op de expertise van Henri Meuleman.

Claire Potvliege neemt voortaan de directie waar van de Human Resources van de cluster Ondernemingen en Ondernemers van Partena en is in die hoedanigheid lid van de Directieraad.

In de context van de fusie Partena-HDP zal zij de transformatie van de organisatie leiden en daarbij een HR-dienstenmodel opstarten dat is aangepast aan de grootte van de nieuwe groep.

Claire is licentiate in Arbeidswetenschappen en master in Politieke Wetenschappen (ULB). Ze begon haar beroepsloopbaan bij PWC en kwam in 1990 over naar Partena. Bij Partena heeft zij verschillende functies uitgeoefend, waaronder verantwoordelijke van de Personeelsdienst (van 2004 tot 2008). In 2008 werd zij Algemeen Secretaris van het Uitvoerend Comité en nam zij deel aan de strategische besprekingen van de groep Partena.

Katrien Sterckx is op 20 januari op de afdeling Human Resources begonnen als Talent Manager. Ze is verantwoordelijk voor het expertisecentrum 'soft HR' voor Partena en staat in voor de rekrutering, opleiding, ontwikkeling en competence en performance management.

Katrien heeft meer dan 15 jaar ervaring in human resources. Ze begon haar loopbaan bij Adecco en Randstad HR Consulting. Van 2009 tot 2011 was zij HR Manager bij WWF België. Nadien oefende ze bij Distriplus NV de functie van Talent Manager uit. Begin januari is ze bij Partena aan de slag gegaan: 'Ik had zin om mee te werken aan het avontuur van de fusie tussen Partena en HDP. De transformatie van een onderneming gaat steeds gepaard met belangrijke uitdagingen voor HR', aldus Katrien.

Henri Meuleman is begin januari bij Partena aan de slag gegaan. Henri heeft 15 jaar ervaring als Payroll Consultant en Legal Advisor bij het sociaal secretariaat Securex. In 2001 heeft hij meegewerkt aan de uitbouw van het HR-departement van de hotelgroep Accor. Henri waakte over de toepassing en implementering van de sociale wetgeving voor 1.400 werknemers. Nadien is hij lid geworden van het paritair comité van het hotelbedrijf.

Premium partners