HR Tech

Persberichten

NIEUWS DOOR BEDRIJFNIEUWS DOOR BEDRIJF


Persberichten

Randstad Groep kondigt plan tot herstructurering in België aan

19.06.2013 -

Ten gevolge van een aanhoudend zwakke en zeer onvoorspelbare economische conjunctuur en een aantal structurele ontwikkelingen heeft de Randstad Groep België vandaag op de speciaal bijeengeroepen ondernemingsraden van Randstad, Tempo-Team en B-bridge de intentie tot kwalitatieve en kwantitatieve herstructurering aangekondigd.

Sinds 2008 vertoont de economische conjunctuur en daarmee de Belgische uitzendmarkt een heel grillig patroon. Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen die structureel negatief inwerken op het gebruik van uitzendarbeid waaronder de hoge loonkost in België, de snelle verschuiving van de werkgelegenheid van industrie naar diensten, de digitalisering en de groeiende concurrentie van onderaanneming en freelance werk. Dit noodzaakt de Randstad Groep tot een herstructurering. De wijzigingen moeten bijdragen aan een efficiëntere en snellere organisatie met een focus op klantgerichte oplossingen.

Vooreerst wordt voorgesteld de servicecenters van Randstad en Tempo-Team met B-bridge om te vormen tot 1 service center. Daarnaast is er voor een aantal managers in de commerciële organisatie en de service centers in de structuur van de toekomst geen plaats meer. Aan het aantal consulenten in de verschillende kantoren zou niet worden geraakt. Voor de andere HR-diensten van Randstad en Tempo-Team zou er eveneens niets veranderen. Randstad en Tempo-Team blijven als duidelijk onderscheiden merken in de markt aanwezig. De reorganisatie zou voor gevolg hebben dat er voor 165 werknemers geen plaats meer is. Bij de Randstad Groep werken in totaal 1957 werknemers.

Over dit voorstel werd vandaag de raadpleging met de ondernemingsraden in het kader van de Renault-wetgeving opgestart. De Randstad Groep heeft zich daarbij geëngageerd tot een constructieve houding ten aanzien van de ondernemingsraden en de vakbonden.

De brede markt van HR-diensten vertoont veel opportuniteiten. Alleen kunnen deze niet meer ten volle geëxploiteerd worden met de huidige organisatie. Om op de arbeidsmarkt van de toekomst het marktleiderschap te behouden en op termijn te versterken zouden deze organisaties dan ook moeten worden aangepast.

[b]Over Randstad[/b]

Randstad is in België een belangrijke human resources dienstverlener: uitzendarbeid, rekrutering en selectie, outplacement, opleidingen, inhouse kantoren, human resources projecten, payrolling en projectsourcing. Randstad is de grootste privéwerkgever van het land. Randstad zet wekelijks meer dan 31 000 mensen aan het werk. Het bedrijf is marktleider in het domein van uitzendarbeid, outplacement en dienstencheques, telt 1 426 vaste medewerkers en heeft een netwerk van 200 kantoren in heel het land. In 2012 realiseerde Randstad in België en Luxemburg een omzet van meer dan 946 miljoen euro.

[b]Over Tempo-Team[/b]

Tempo-Team is een van de grootste HR-dienstverleners gespecialiseerd in uitzendarbeid en HR services in België, Duitsland en Nederland. Met een marktaandeel van 10% bekleedt Tempo-Team de tweede positie in de uitzendbranche in België. Met 450 medewerkers, 65 kantoren en 48 inhouse vestigingen stelt TempoTeam in België jaarlijks ongeveer 72.000 uitzendkrachten te werk. Tempo-Team is een toonaangevende marktspeler op het vlak van uitzendarbeid, inhouse services en huishoudelijke hulp via het stelsel van dienstencheques.

Premium partners