HR Tech

Persberichten

NIEUWS DOOR BEDRIJFNIEUWS DOOR BEDRIJF


Persberichten

SD Worx zet in 2012 sterke prestatie neer met omzetstijging van 5% tot 246 miljoen euro

05.06.2013 -

De omzet van SD Worx ging in 2012 van 234 naar 246 miljoen euro, goed voor een stijging van 5%. Dit resulteerde in een totale winst van 11 miljoen euro. Ook de klantenbasis groeide het afgelopen jaar tot meer dan 50.000. 2012 gaat voor SD Worx de geschiedenis in als het jaar van de vernieuwing. Niet alleen nam Steven Van Hoorebeke de fakkel over van Jan van den Nieuwenhuijzen als CEO, ook de operationele structuren werden onder de loep genomen. Voor 2013 koestert SD Worx duidelijke amTINYINT(1)ies: zo streeft het naar het versterken van zijn marktleiderschap binnen België in zijn drie activiteitenpijlers (Payroll, HR en Tax&Legal) en het verder uitbouwen van zijn marktpositie in Europa met eigen vestigingen en via de Payroll Services Alliance.

SD Worx realiseerde het voorbije jaar in zijn drie activiteitenpijlers – Payroll, HR en Tax & Legal – een mooie groei die in het verlengde ligt van de groei die de onderneming de afgelopen jaren wist neer te zetten. Zo positioneert SD Worx zich in het internationale HR-landschap als een toonaangevende onderneming met de structuur, kennis en financiële middelen om door te groeien tot een sterke Europese onderneming.

Steven Van Hoorebeke, gedelegeerd bestuurder SD Worx: “SD Worx realiseerde in 2012 niet enkel een mooie groei, we werden ook erkend als kwaliteitsleverancier . We zetten bewust in op innovatie, sectorspecifieke ondersteuning en een internationaal aanbod en focussen op een goed evenwicht tussen rendabiliteit en ruimte om te investeren. In dit kader willen we interne synergieën beter benutten, wat absoluut nodig is om te beantwoorden aan de uitdagingen in de consoliderende markt van vandaag.”

België – Solide groei in geconsolideerde markt

België wordt gekenmerkt door een consoliderende markt, waarbij bijna alle bedrijven reeds ergens klant zijn. SD Worx handhaafde en versterkte hier het afgelopen jaar zijn marktleiderspositie door verder in te zetten op een breed en diep aanbod, met sectorspecifieke aandacht en oplossingen.

Op dit moment beschikt SD Worx in België over een portefeuille van 47.500 klanten en verzorgt het maandelijks 910.000 loonberekeningen. Ook binnen het kmo-segment verstevigde SD Worx het afgelopen jaar zijn marktpositie met meer dan 258.000 loonberekeningen.

De geïntegreerde oplossingen voor kmo’s, grotere organisaties en internationale ondernemingen, respectievelijk SD Worx Proxy, SD Worx Insync en SD Worx Connect, slaan duidelijk aan. Meer dan 60% van de grote klanten doet niet enkel een beroep op de services voor Payroll, maar ook voor HR en/of voor Tax & Legal. Bovendien zit Full Business Process Outsourcing in de lift, met Albert Heijn België en Action als nieuwe klanten.

Daarnaast specialiseert SD Worx zich verder in oplossingen op maat van bepaalde sectoren. “We bieden sinds enkele jaren klanten uit bijvoorbeeld de social profit- of retailsector op maat gemaakte dienstenpakketten aan waarin we oplossingen aanreiken die specifiek gericht zijn op de uitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. Die sectorspecifieke inspanningen worden enorm geapprecieerd en dat loont”, aldus Steven Van Hoorebeke.

Dankzij dit programma en de toetreding tot de National Retail Federation versterkte SD Worx zijn positie binnen de retailsector. Het verwelkomde er nieuwe klanten als McGregor, Gaastra Fashion, Scapino, Buurtslagers en AVA Papierwaren, wat resulteerde in mooie groeicijfers.

In de socialprofitsector (zorg- en welzijnssector) blijft SD Worx, na de overname van Socrefos, marktleider met nu 160.000 loonberekeningen per maand.

Binnen het topsegment van de publieke sector realiseerde SD Worx het voorbije jaar een groei en ondersteunt het voortaan ook de NMBS en bpost met zijn payrollservices.

Europa – Kwalitatief en solide netwerk voor grensoverschrijdende synergie

In totaal verzorgt SD Worx elke maand meer dan 1,2 miljoen loonberekeningen in Europa en 5,7 miljoen loonberekeningen in samenwerking met de Payroll Services Alliance. SD Worx wist zijn klantenportefeuille het afgelopen jaar verder uit te breiden met onder meer Millicom in Luxemburg, Pandora en Sixt in Duitsland en Delek in Nederland.

Steven Van Hoorebeke: “Via de samenwerking met de Payroll Services Alliance en de combinatie van drie expertisedomeinen Payroll, Tax&Legal en HR heeft SD Worx een divers, complementair en uniek aanbod in huis voor internationale klanten. Bovendien bieden we met de Europese rapporteringstool Cubes bestaande klanten een ongeziene grensoverschrijdende synergie. De verdere integratie van het internationale departement binnen de huidige SD Worx-organisatie ondersteunt deze strategie: België en internationaal, samen onder één CEO, om het groeiende belang weer te geven van het internationale toneel voor SD Worx.”

Premium partners