HR Tech

Persberichten

NIEUWS DOOR BEDRIJFNIEUWS DOOR BEDRIJF


Persberichten

Eerste onderzoek naar de employer brands van bedrijven in de Gentse regio

30.05.2013 -

Taminco is de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio

Het chemisch bedrijf Taminco is de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1500 respondenten in de regio Gent. Taminco haalde het nipt voor biotechbedrijven Ablynx en Innogenetics, sectorgenoot Oleon en voedingsbedrijf Lotus Bakeries. Burgemeester Termont van Gent reikte donderdagavond de regionale Randstad Award uit aan de gelukkige winnaar.

Sinds 2000 reikt HR-dienstverlener Randstad elk jaar een Award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dit gebeurt op basis van een onderzoek bij 14.000 respondenten. Voor dit onderzoek komen alleen bedrijven met meer dan 1.000 werknemers in aanmerking. Dit jaar werden de Awards uitgereikt aan de Luikse vliegtuigbouwer Techspace Aero en de Vlaamse Overheid.

Dit jaar werd voor het eerst een gelijkaardig onderzoek uitgevoerd op regionale schaal. De Gentse regio had de eer de spits te mogen afbijten. Voor dit onderzoek werd eerst een longlist van 40 bedrijven geselecteerd. Deze werden nadien door 1.500 respondenten beoordeeld.

Op basis van deze studie blijkt dat het Gentse chemiebedrijf Taminco de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio is. Van degenen die het bedrijf kennen stelt 42 % graag tot zeer graag in het bedrijf te willen werken. Het biotechbedrijf Ablynx haalt het net niet en strandt op een bandbreedte. Een ander chemiebedrijf, Oleon, haalt de derde plaats. De top 5 wordt volgemaakt door Innogenetics en het voedingsbedrijf Lotus Bakeries.

Naast de algemene aantrekkelijkheid werd ook gemeten hoe de bedrijven scoren op de verschillende bouwstenen van de employer brand. Hier is het Ablynx die het beste resultaat haalt. Het bedrijf scoort het best in maar liefst 5 bouwstenen : werksfeer, opleidingen, jobinhoud en loopbaanmogelijkheden en balans werk-privé. Lotus Bakeries komt tweemaal als sterkste bedrijf naar voor : kwaliteit van het management en de financiële gezondheid. Het Gentse chemiebedrijf Oleon haalt de hoogste score voor werkzekerheid. Taminco tenslotte wordt gezien als het bedrijf met het beste loonpakket.

Burgemeester Termont van Gent reikte de Regionale Randstad Award uit aan de gelukkige winnaar op een event mee georganiseerd door Voka Oost Vlaanderen. Johan De Saegher ( COO) en Siska Thomaes, (HR manager) bij Taminco namen de trofee namens het bedrijf in ontvangst.

Johan De Saegher:: “Uiteraard zijn we als bedrijf trots om deze award te winnen. Bovendien is het moment mooi gekozen aangezien we dit jaar ons 10-jarig bestaan mogen vieren. Bij het winnen van deze award willen wij in de eerste plaats al onze medewerkers danken. Het is door hun inzet dag na dag dat wij als bedrijf staan waar we nu staan.”

Top tien ‘Meest aantrekkelijke werkgevers regio Gent’

1. Taminco 42,0%

2. Ablynx 41,2%

3. Oleon 39,0%

4. Innogenetics 38,5%

5. Lotus Bakeries 38,3%

6. Roxell 35,1%

7. TomTomBelgium 32,5%

8. Sea Invest (Belparfi) 32,1%

9. Drukkerij Verstraete 29,0%

10. Amcor (Flexible Transpac) 26,7%

Taminco is ’s werelds grootste gespecialiseerde alkylamineproducent.

Alkylamines en hun derivaten zijn bouwstenen die gebruikt worden in een breed spectrum van chemische producten met uiteenlopende toepassingen in de markten van landbouw, diervoeding, persoonlijke verzorgings-en huishoudproducten, energie en waterbehandeling.

Taminco stelt wereldwijd ongeveer 850 medewerkers tewerk in verschillende verkoopskantoren verspreid over 20 landen en in zeven productievestigingen in België, Duitsland, de Verenigde Staten en China.

Premium partners