[knowledge & community]
Voor HR en andere professionals betrokken bij people matters

gesponsord bericht

Neurotraining: maak jouw werknemers performanter, stressbestendiger en future-proof


Flexibiliteit, productiviteit, een perfecte werk-privé balans,… Organisaties staan vandaag onder druk om steeds beter te presteren en tegelijk te zorgen dat hun mensen goed in hun vel zitten. Het stijgende aantal burn-outs laat zien dat dit niet evident is. Terwijl productiviteit en welzijn op het werk elkaar helemaal niet moeten uitsluiten, integendeel: ze kunnen elkaar versterken. En dat allemaal dankzij neurotraining.

Uitgangspunt van neurotraining is de kneedbaarheid van het brein: we kunnen onze hersenen trainen en onze manier van denken veranderen. Dankzij neurotraining leren we betere, empathische beslissingen nemen, ook en vooral in tijden van stress.

Organisaties kunnen dit zelf ondervinden in het NeuroTrainingLab™ van Antwerp Management School.

Deelnemers krijgen er te maken met een uit het leven gegrepen case, zoals teamleden die conflicten veroorzaken.

Professionele acteurs zetten de case op een realistische manier neer. De begeleiders kijken hoe de deelnemers onder druk interageren met de acteurs. Hun reacties worden ook zichtbaar gemaakt via biometrische gegevens. Zo krijgen de deelnemers een headset op die elektro-encefalografische activiteit (EEG) meet en wordt de galvanische reactie van de huid gemonitord, een prima registrator van stress.

De combinatie van de biometrische gegevens en de feedback van de begeleiders geeft de deelnemers niet alleen inzicht in het wat, hoe en waarom van hun reacties. Ze worden vooral ook getraind om die inzichten te gebruiken en hun emotionele intelligentie te versterken. Want het is verkeerd om te denken dat managers in crisissituaties hun emoties moeten uitsluiten, geeft Steven Poelmans, professor in Neuroscience & Strategic Leadership, mee: “We leerden dat wie zijn emoties uitschakelt, ook zijn positieve emoties onderdrukt en helemaal anders reageert. Die gevoelens blijken juist van groot belang om een inspirerende leider te zijn.”

Klik hier voor meer informatie

Premium partners