[knowledge & community]
Voor HR en andere professionals betrokken bij people matters

gesponsord bericht

Je werknemers snel, op een motiverende manier en op afstand trainen?
Dat is precies wat MobieTrain doet.


Een succesvolle organisatie weet hoe belangrijk het is om haar medewerkers te voorzien van effectieve en efficiënte trainingen. ‘Investeren in je werknemers is hoe dan ook een goed idee, investeren in de kennis van je werknemers is gewoonweg een must’.

Onze medewerkers vanop afstand, op een veilige manier kunnen trainen is nu meer dan ooit cruciaal. ‘Trainingsaanbod genoeg!’, horen we je zeggen. Klopt helemaal, aangezien we nu bijna verdrinken in het aantal digitale platvormen die we naar onze oren geslingerd krijgen. We kunnen tegenwoordig bijna kiezen uit heel wat verschillende E-learnings, webinars en trainingsapps, maar zijn ze daarom ook allemaal even goed?

De vraag is: wat is nu een goed trainingsplatform? Wat houdt dat precies in aangezien er zoveel digitale oplossingen bestaan vandaag de dag?

Eerst en vooral is een goede training één die je makkelijk en snel zelf kan creëren met behulp van een content management systeem (CMS). Zonder voorafgaande IT-kennis of expertise dus. 

Ten tweede moet je platform makkelijk te gebruiken zijn door je werknemers. Als alles goed in elkaar steekt, moet je niemand achterna zitten in de hoop dat ze hun trainingen volgen. Integendeel, je training op zich moet motiverend genoeg zijn en je werknemers ervan overtuigen dat ze er daadwerkelijk veel aan hebben. Bij MobieTrain hebben we daarom gezorgd voor een simpel maar leuk design met motiverende gamification elementen, leuke quizzen en tal van creatieve vraagvormen. Bovendien is er een Newsfeed om korte updates naar de verschillende gebruikersgroepen te sturen. Met ons dashboard kan je makkelijk de resultaten zien en spreken engagement cijfers voor zichzelf.

Ten derde houd je de inhoud best kort en bondig. Hierbij spreken we dan over ons microlearning concept, waarbij je hapklare leermomenten aanbiedt die je werknemers op slechts enkele minuten kunnen doorlopen. Hoe korter hoe beter, want zo onthouden je werknemers de leerstof beter door herhaling en worden ze niet overspoeld door eindeloze trainingssessies of loodzware handboeken.

Last and certainly not least, is het uiterst belangrijk dat je werknemers waar en wanneer ze maar willen, kunnen trainen, op hun eigen tempo. Met andere woorden: mobiele trainingen. Weg met de laptops en gedaan met dat organiseren van complexe Webinars en e-learnings, alles wat je nodig hebt zit gewoon in je broekzak.

Vooral nu moeten we onze mensen vanop afstand kunnen informeren, updaten en trainen. Het is niet enkel de meest veilige maar ook de meest effectieve manier om een grote groep mensen te kunnen bereiken en een consistente boodschap over te kunnen brengen.

Wil je graag meer weten over het platform dat al deze oplossingen in 1 systeem aanbiedt?

Surf naar www.mobietrain.com of mail ons via hello@mobietrain.com.

(Auteur: Viktoria Tarancova)

Premium partners